Alman ekonomisi zayıflıyor: Bir detoks tedavisine ihtiyacımız var

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Ülkemizde takdir ettiğim şey, ekonomimizin bel kemiğini oluşturan güçlü orta sınıftır. Mucitlerimiz ve düşünürlerimiz, yapanlar. Değerlerimizi ve geleneklerimizi ve ülkemizi bugün içinde yaşamamıza izin verilen refah düzeyine getiren sosyal piyasa ekonomisini takdir ediyorum. Ancak, KOBİ’ler şu anda hükümetimizin yanlış veya çok az ele aldığı çok büyük zorluklarla karşı karşıya.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Almanya’da yapılan kalite mührü değerini kaybediyor ve firmalar uzaklaşıyor. Çok yüksek vergiler ve gümrük vergileri, bürokratik karışıklık, dijitalleşmedeki yavaşlık, işgücü ve vasıflı işgücü eksiklikleri, verimsiz iklim koruma önlemleri, eğitim eksikliği ve ve ve… Almanya’da başarılı iş koşulları artık o kadar zehirli ki, her şeyi kaybediyoruz. Uluslararası rekabet karşılaştırmaları.

Şirketler için çerçeve koşulları iyileştirilmeli

İş ortamını iyileştirmenin tam zamanı. Bu, daha az devlet müdahalesi ve piyasaya, büyümeye ve yeniliğe daha fazla cesaret ve güvene yönelik temel bir politika değişikliğini gerektirir. Devlet, son 20 yılın iyi ekonomik döneminde rolünü genişletmeye devam ederken, yeni bir ekonomik uyanışın başarılı olabilmesi için artık kendisini yeniden temel yetkinlikleriyle sınırlaması gerekiyor. Bu, sosyal sistemleri daha fazla genişletmek yerine, yardımı gerçekten ihtiyacı olanlara yeniden odaklama meselesi olması gerektiği anlamına gelir.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Devlete daha yüksek vergi gelirleri vermek yerine, çalışanların ve işverenlerin paralarını kendilerine yatırım yapmak için kullanabilmeleri için daha düşük vergi ve harçlara ihtiyaç vardır. Devletin dayattığı en ince ayrıntısına kadar düzenleme ve denetim yerine, özgür ve hızlı otoritelere ihtiyaç var. Açıkça söylemek gerekirse: ülkemizin bir detoks tedavisine ihtiyacı var.

Sarna Röser derneğin başkanıdır genç girişimciler ve Baden-Württemberg’de 1923’te kurulan çimento boru ve beton işlerinden oluşan aile şirketi Karl Röser & Sohn GmbH’nin halefi olarak belirlendi. Her Çarşamba haftalık rotasyonda dönüşüm, dijitalleşme ve ekonomiye kadınların bakışı hakkında yazıyor. Önceki tüm gönderileri bulabilirsiniz Burada.