Alman ekonomik çöküşü: DGB patronu Fahimi gelecek için bir anlaşma çağrısında bulundu

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Berlin. DGB başkanı Yasmin Fahimi, ekonomiyi canlandırmak için federal hükümet ile sosyal ortaklar arasında gelecekte bir anlaşma yapılması çağrısında bulunuyor. Fahimi, Almanya yazı işleri ağına (RND) verdiği demeçte, “Tam olarak ekonomik durum çok farklı olduğu için – bazı sektörler sert bir şekilde etkilendi, diğerleri krizden büyük karlar elde ediyor – genel bir ekonomik teşvik paketi pek yardımcı olmayacak.” Krizlerin yoğunluğu ve dönüşümün eşzamanlı gereklilikleri, hedefe yönelik ve hızlı etkili çözümler gerektiriyordu. DGB patronu, “Genel vergi indirimi önlemleri aynı derecede ters tepebilir” diyor. “Yalnızca cari bütçeye doğrudan baskı yapmıyorlar. Böyle bir sulama kovası politikası, dağıtım politikası açısından da haksızlık olur.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Fahimi, bu nedenle, “Satın alma gücünü istikrara kavuşturmak, istihdamı ve değer yaratmayı güvence altına almak ve herkes için refah yaratmak ve altyapıyı genişletmek için federal hükümet ile sosyal ortaklar arasında gelecekteki bir anlaşmanın zamanı geldi” dedi.

Fahimi: Büyüme Fırsatları Yasası yeterli değil

Maliye Bakanı Christian Lindner’ın (FDP) aslında Çarşamba günü sunmak istediği, ancak Aile Bakanı Lisa Paus’un (Yeşiller) veto ettiği Büyüme Fırsatları Yasası, DGB patronunun görüşüne göre yeterli değil. “Büyüme Fırsatları Yasasında yer alan önlemler tek başına sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için yeterli olmayacaktır.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Enerji maliyetleri ve dönüşüm baskısı, Almanya’nın gelecekteki beklentileri üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek. Ekonomik İstikrar Fonu’ndan (WSF) finansman sağlamayı öngören Fahimi, “Herkes için iyileştirilmiş bir enerji fiyatı freni ve enerji yoğun şirketler için geçici bir endüstriyel elektrik fiyatının getirilmesiyle, planlama güvenliği ve rekabet gücü hızla geri yüklenebilir.” dedi. yıllık bütçeye yük olmaz.

Başkent Radarı

Hükümet bölgesinden kişisel izlenimler ve arka plan bilgileri içeren haber bülteni. Her Salı, Perşembe ve Cumartesi.

“Yardım ödemeleri çoktan tükendi”

Fahimi, “İşçi orta sınıfın hane gelirleri de devam eden enflasyon nedeniyle büyük baskı altında olmaya devam ediyor.” dedi. “2022’den itibaren federal hükümetten bir defaya mahsus yardım ödemeleri uzun süredir kullanılmış durumda.” Güvenilir temel çocuk koruması hızla sağlanmalı, temel vergi ödeneği artırılmalı ve sosyal iklim parası getirilmelidir.

DGB patronu, “Enerji arzı ve yardım paketleri açısından, federal hükümet geçen yıl doğru yolu tuttu” dedi. “Artık yarı yolda kalmamalıyız: Almanya’nın kör sübvansiyonlar veya refah devleti pahasına kemer sıkma bütçeleri yerine kamu ve özel sektör arasında yeni ve bağlayıcı anlaşmalara ihtiyacı var.”