AI-Generated Arka Zaten Yaratıcı Çalışmaları Dönüştürüyor

Bakec

Member
Yıllardır, Silikon Vadisi fütüristleri arasındaki geleneksel görüş, yapay zeka ve otomasyonun, işleri tekrarlayan el emeği gerektiren mavi yakalı işçiler için kıyameti hecelediğiydi. Kamyon şoförleri, perakende kasiyerleri ve depo çalışanlarının işlerini robotlara kaptıracağını, arka, eğlence ve medya gibi yaratıcı alanlarda çalışanların güvende olacağını söylediler.

Pekala, son zamanlarda beklenmedik bir şey oldu: AI yaratıcı sınıfa girdi.

Son birkaç ayda, DALL-E 2, Midjourney ve Stable Diffusion gibi yapay zeka tabanlı görüntü oluşturucular, herkesin bir metin kutusuna birkaç kelime yazarak benzersiz, aşırı gerçekçi görüntüler oluşturmasını mümkün kıldı.

Bu uygulamalar, yeni olmasına rağmen, şimdiden şaşırtıcı derecede popüler. Örneğin DALL-E 2, her gün iki milyondan fazla görüntü üreten 1,5 milyondan fazla kullanıcıya sahipken, Midjourney’in resmi Discord sunucusunun üç milyondan fazla üyesi var.

Bu programlar, birkaç yıl önce GPT-3 gibi metin oluşturma araçlarının piyasaya sürülmesiyle popüler hale gelen ancak o zamandan beri görüntü, ses ve görüntüye yayılan bir yapay zeka türü olan “üretken AI” olarak bilinen şeyi kullanır.

Bu yeni uygulama dalgasının sanatçılara ve çizerlere işlerine mal olup olmayacağını söylemek için henüz çok erken. Açıkça görünen şey, bu araçların zaten yaratıcı endüstrilerde kullanılmaya başlandığı.

Geçenlerde, yaratıcı sınıflardan beş profesyonelle işlerinde AI tarafından oluşturulan arkayı nasıl kullandıkları hakkında konuştum.

‘Mükemmel bir görüntü geri tükürdü.’

Kredi… Collin Waldoch aracılığıyla

Brooklyn oyun tasarımcısı 29 yaşındaki Collin Waldoch, kısa süre önce, Wordle’ın biraz kafiyeli bir versiyonu gibi çalışan çevrimiçi oyunu Twofer Goofer için özel arka oluşturmak için üretken AI kullanmaya başladı. Oyunculara her gün bir ipucu verilir – “yarı bilinçli bir durumdayken bir dizi ritmik hareket” gibi – ve ipucuyla eşleşen bir çift kafiyeli kelime bulmakla görevlendirilir. (Bu durumda, “trans dansı.”)

Başlangıçta, Bay Waldoch, her günün kafiyeli kelime çiftini göstermek için konser-çalışma platformu Upwork aracılığıyla insan sanatçıları işe almayı planladı. Ancak görüntü başına 50 ila 60 dolar arasında bir maliyet artı geri bildirim ve düzenleme turları için zaman olduğunu görünce, bunun yerine yapay zekayı kullanmayı denemeye karar verdi. Kelime çiftlerini Stable Diffusion tabanlı bir uygulama olan Midjourney ve DreamStudio’ya bağladı ve sonuçlar doğru görünene kadar ince ayar yaptı. Toplam maliyet: birkaç dakikalık çalışma, artı birkaç sent. (DreamStudio görüntü başına yaklaşık bir sent ücret alır; Midjourney’in standart üyeliği, sınırsız görüntü için aylık 30 ABD dolarıdır.)

“’Havuç papağanı’ yazdım ve havuçtan yapılmış mükemmel bir papağan görüntüsünü geri tükürdü” dedi. “O an ‘aha’ anıydı.”

Yapay Zeka Hakkında Devamını Oku

• Kamu Savunucuları: Clearview AI’nin yüz tanıma yazılımı, büyük ölçüde kolluk kuvvetleriyle sınırlandırılmıştır. Şimdi şirket, savunma avukatlarına erişim sunmayı planlıyor.
  • Arkayı Yaratmak:Yapay zeka ile yapılan sanat eseri Colorado State Fair’in arka yarışmasında ödül aldı ve arka’nın nasıl üretildiği konusunda sert tepkilere yol açtı.
  • Adım Atmak: Yapay zekada ilerlemenin altın çağındayız. Teknoloji köşe yazarımız, potansiyelini ve risklerini ciddiye almaya başlamanın zamanının geldiğini yazıyor.
  • Bu İnsanlar Gerçek mi?Bir bilgisayarın sahte yüzler oluşturmasının ne kadar kolay olduğunu anlamak için kendi yapay teknoloji sistemimizi yarattık.
Bay Waldoch, insan sanatçıları işe almak yerine yapay zeka kullanmaktan suçluluk duymadığını, çünkü insan sanatçıların oyunu değerli kılmak için çok pahalı olduğunu söyledi.

AI olmasaydı, “Bunu yapmazdık” dedi.

‘İşimi elimden alacak gibi hissetmiyorum.’

Kredi… Isabella Orsi
Kredi… Isabella Orsi, InteriorAI aracılığıyla

San Francisco’da bir iç mimar olan 24 yaşındaki Isabella Orsi, kısa süre önce bir müşteri için maket oluşturmak için InteriorAI adlı üretken bir AI uygulamasını kullandı.

Bir teknoloji şirketi olan müşteri, ofisine çeki düzen vermek istiyordu. Bayan Orsi, müşterinin ofisinin fotoğraflarını InteriorAI’ye yükledi ve ardından bir “siberpunk” filtresi uyguladı. Uygulama, renkli ışıklar, konturlu mobilyalar ve yeni bir raf seti ile ofisin giriş yolunun nasıl görüneceğini saniyeler içinde ortaya çıkardı.

Bayan Orsi, iç mimarları tamamen değiştirmek yerine, üretken AI’nın bir projenin ilk aşamasında fikir üretmelerine yardımcı olacağını düşünüyor.

“Bir insanın empatik dokunuşunu gerektiren iyi bir tasarım unsuru olduğunu düşünüyorum” dedi. “Yani işimi elimden alacak gibi hissetmiyorum. Birinin farklı renderlar arasında ayrım yapması gerekiyor ve günün sonunda bunun bir tasarımcıya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.”

‘Gerçekten istekli bir konsept sanatçısıyla çalışmak gibi.’

Kredi… Patrick Clair, DALL-E aracılığıyla

Avustralya, Sidney’de film yapımcısı olan 40 yaşındaki Patrick Clair, bir sinema stüdyosunda yapacağı sunuma hazırlanmasına yardımcı olması için bu yıl yapay zeka tarafından oluşturulan arkayı kullanmaya başladı.

“Westworld” de dahil olmak üzere hit şovlarda çalışan Bay Clair, belirli bir tür mermer heykelin görüntüsünü arıyordu. Ancak konsept arka için her zamanki kaynağı olan Getty Images’e bakmaya gittiğinde boş çıktı. Bunun yerine DALL-E 2’ye döndü.

Bay Clair, “DALL-E’ye ‘mermer heykel’ koydum ve Getty’ye beş dakikada ulaşabileceğimden daha yakındı,” dedi.

O zamandan beri, DALL-E 2’yi, bir toz fırtınasında bir Melbourne tramvayının yukarıdaki görüntüsü gibi, çevrimiçi kaynaklarda kolayca bulunamayan görüntüler oluşturmasına yardımcı olması için kullandı.

Konsept sanatçılarını değiştirmek veya Hollywood özel efekt sihirbazlarını işsiz bırakmak yerine, AI görüntü oluşturucularının her film yapımcısının araç setinin bir parçası olacağını tahmin etti.

“Gerçekten istekli bir konsept sanatçısıyla çalışmak gibi” dedi.

“Photoshop, ellerinizle yapamayacağınız şeyleri yapabilir, tıpkı bir hesap makinesinin beyninizde yapamadığınız şekilde sayıları sıkıştırabilmesi gibi, ancak Photoshop sizi asla şaşırtmaz” diye devam etti. “DALL-E ise sizi şaşırtıyor ve gerçekten yaratıcı şeylerle geri dönüyor.”

“Poker oynayan köpeklerin neye benzediğini gösterebilseydik ne olurdu?”

Kredi… Shawn Herron, DALL-E aracılığıyla

New York reklam ajansı Wunderman Thompson’da yönetici olan 49 yaşındaki Jason Carmel, yakın tarihli bir yaratıcı beyin fırtınası sırasında, yapay zekanın yardım edip edemeyeceğini merak etti.

Ekibi için “Üç buçuk iyi fikrimiz vardı” dedi. “Ve dördüncüsü, onu tanımlamanın görsel bir yolunu kaçırıyordu.”

İstedikleri görüntü – bir evcil hayvan tıbbı şirketine verilen bir isim için poker oynayan bir grup köpek – bir sanatçının çizimi bütün gün sürecekti. Bunun yerine, DALL-E 2’den onu oluşturmasını istediler.

“Poker oynayan köpeklerin neye benzediğini gösterebilseydik” dedik. dedi Bay Carmel.

Ortaya çıkan görüntü bir isme dönüşmedi, ancak Bay Carmel, üretken AI’nın her isim ajansının yaratıcı sürecinin bir parçası olacağını tahmin ediyor. Bununla birlikte, AI kullanmanın ajansların çalışmalarını anlamlı bir şekilde hızlandıracağını veya arka departmanlarının yerini alacağını düşünmüyor. AI tarafından oluşturulan görüntülerin birçoğunun müşterilere gösterilmek için yeterince iyi olmadığını ve bu uygulamaların deneyimli kullanıcıları olmayan kullanıcıların muhtemelen doğru istemleri formüle etmeye çalışırken çok fazla zaman harcayacağını söyledi.

Bay Carmel, “İnsanların yaratıcılığı nasıl yok edeceği hakkında yazdıklarını gördüğümde, sanki bir verimlilik oyunuymuş gibi konuşuyorlar” dedi. “Ve sonra, belki de bununla o kadar fazla oynamadıklarını biliyorum, çünkü bu bir zaman emmek.

‘Bu bir eskiz aracıdır.’

Kredi… Sarah Drummond aracılığıyla

Londra’da bir hizmet tasarımcısı olan Sarah Drummond, işi için yaptığı siyah beyaz eskizlerin yerine birkaç ay önce yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüleri kullanmaya başladı. Bunlar genellikle, bir mağazanın kasada sıraya giren bir grup müşteri gibi, iyileştirmeler tasarlamaya çalıştığı süreçleri görsel olarak temsil eden temel çizimlerdi.

36 yaşındaki Bayan Drummond, “blob çizimleri” dediği şeyi elle oluşturmak için saatler harcamak yerine artık istediğini DALL-E 2 veya Midjourney’e yazıyor.

“Birdenbire 15 saniye gibi bir süre alıp, ‘Kasadaki kadın, kioskta ayakta, siyah-beyaz illüstrasyon’ diyerek gerçekten profesyonel görünen bir şey elde edebiliyorum” dedi.

Bayan Drummond, AI görüntü oluşturucularının sınırlamaları olduğunu kabul etti. Örneğin, daha karmaşık eskizlerde veya aynı karakterle birden fazla görüntü oluşturmada iyi değiller. Ve diğer yaratıcı profesyoneller gibi, yapay zeka tasarımcılarının insan illüstratörlerin yerini alacağını düşünmediğini söyledi.

Son çıktı için kullanır mıyım? Hayır. Gerçekleştirmek istediğimiz şeyi tam olarak yapması için birini işe alırdım” dedi. “Ama görsel, mimari, şehir plancısı herhangi bir tür tasarımcı olduğunuzda yaptığınız savurgan işler – eskiz, eskiz, eskiz yapıyorsunuz. Bu da bir eskiz aracı.”