AB'de üretilen piller CO2 emisyonlarını azaltabilir

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Yapılan bir araştırmaya göre Avrupa Birliği, gelecekte gerekli pilleri yerel olarak üreterek ve bunları artık Çin'den ithal etmeyerek, elektrikli otomobil üretiminden kaynaklanan CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltabilir. Yayıncı, 53 Avrupa sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren ve emisyonsuz taşımacılığı savunan “Ulaştırma ve Çevre (T&E)” şemsiye kuruluşudur. AB'de üretilen piller üretim sırasında yüzde 37 daha az karbondioksit üretebilir.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Bunun temel nedeni, Avrupa'da yenilenebilir enerjilerin nispeten yüksek oranıdır. Araştırmaya göre petrol, gaz ve kömürün tamamen ortadan kaldırılmasının ardından emisyon tasarrufları yüzde 60'a kadar artabilir.

Yurt dışından gelen rekabet Avrupa'daki üretimi tehdit ediyor


Ancak şemsiye kuruluşa göre iklim için önemli olan sera gazı tasarruflarının gerçekten gerçekleşeceği kesin değil. Bunun nedeni yurtdışından gelen rekabettir. “Çin, Avrupa ve ABD arasındaki yarış kızışıyor. Geçen yıldan bu yana ABD sübvansiyonları nedeniyle kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya kalan pil yatırımlarımızın bir kısmını tasarruf ettirebildik. Bununla birlikte, planlanan AB üretiminin neredeyse yarısı risk altında” diyor Alman T&E genel müdürü Sebastian Bock.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık




İklim pusulası


İklim değişikliği ile ilgili haber ve gelişmeler. Her Cuma bu bültende.


Almanya ve AB'den yanmalı motorların sona ermesi ve ticari elektrikli otomobil filoları için bağlayıcı hedefler konusunda koşulsuz bir taahhüt talep ediyor. Bu, endüstriye, ürünleri için gelecekte AB'de güvenli bir pazarın ortaya çıkacağına dair kesinlik vermenin tek yoludur.

RND/cb
 
Üst