ABD, Chevron’un Venezuela’daki Enerji Operasyonlarını Genişletmesine İzin Verdi

Bakec

Member
BOGOTÁ, Kolombiya — ABD Hazinesi Cumartesi günü Chevron’a Venezuela’daki enerji operasyonlarının sınırlı bir şekilde genişletilmesi için bir lisans vererek, ülkenin uluslararası petrol piyasasına yeniden girişinin olası başlangıcının sinyalini verdi. Petrol sektörüne yabancı yatırım, Venezuela’nın otoriter başkanı Nicolás Maduro’nun ekonomiyi iyileştirmek için umutsuzca ihtiyaç duyduğu bir şey.

Ruhsat, bir yıldan fazla süren bir çıkmazdan sonra, Cumartesi günü Meksika’da Bay Maduro hükümetinin temsilcileri ile Venezüella muhalefeti arasındaki görüşmelerin yeniden başlamasına yanıt olarak verildi. İki taraf, yurtdışında dondurulan milyarlarca dolarlık hükümet fonunun Birleşmiş Milletler tarafından yönetilen bir insani yardım fonuna aktarılması konusunda anlaştılar.

Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, Cumartesi günkü açıklamaları “doğru yönde atılmış önemli adımlar” olarak nitelendirdi, ancak Venezuela’nın karmaşık ekonomik, siyasi ve insani krizini çözmek için “uzun bir yol” olduğunu da sözlerine ekledi.

Anlaşma, birçok analistin söylediğine göre ABD’nin Venezüella stratejisindeki değişimin bir parçası ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin bir sonucu olarak küresel petrol arzının azalmasıyla hızlandı. Venezuela geniş petrol rezervlerine sahip ve enerji üretim potansiyeli, Avrupa’da 2.

Üst düzey ABD’li yetkili Cumartesi günü gazetecilerle yaptığı bir telefon görüşmesinde, lisansın Chevron’a enerji fiyatlarındaki artışın bir sonucu olarak verildiği iddiasını reddetti ve bunun Biden yönetiminin Venezuela’ya demokrasiyi geri getirme çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Henüz Maduro hükümeti veya muhalefet tarafından imzalanmayan sözlü bir anlaşma olan milyarlarca dolarlık insani anlaşma, Venezuela yönetimi altında ortaya çıkan insani krizin kapsamını uzun süredir inkar eden Bay Maduro’nun verdiği bir taviz anlamına geliyor. onun saati.

Chevron anlaşmasının kapsamı sınırlıdır. Altı ay boyunca iyidir ve bundan sonra yenilenmesi gerekir. Anlaşma, Bay Maduro’nun insani veya diğer taahhütleri yerine getirmemesi veya yerine getirmesi durumunda ona gelecekte tavizler sunması durumunda ABD’nin anlaşmayı iptal etmesi için alan bırakıyor.

Biden Başkanlığı

İşte cumhurbaşkanının ara seçimlerden sonraki duruşu.

• Zoru başarmak, üstesinden gelmek :Başkan Biden, 20 yılda herhangi bir başkanın en iyi ara sınavlarına sahipti, ancak yine de Cumhuriyetçilerin kontrolündeki bir Meclis’in ayıltıcı gerçeğiyle karşı karşıya.
  • 2024 Soruları:Bay Biden, beklenenden daha iyi geçen ara sınavlardan sonra kendini canlı hissediyor, ancak 80 yaşına geldiğinde, bazı Demokratları rahatsız eden yeniden aday olup olmayacağına dair bir kararla karşı karşıya.
  • ‘Trump Projesi’:Donald J. Trump’ın resmi olarak yeniden başkanlığa aday olduğunu açıklamasıyla, Bay Biden ve danışmanları saldırıya geçmeyi planlıyor.
  • Yasama Gündemi : Times, Bay Biden’ın büyük yasama zaferlerinin ve engellenen hırslarının her ayrıntısını analiz etti. İşte bulduklarımız.
Biden yönetimi ayrıca Bay Maduro’ya, Birleşmiş Milletler’in yeni insani yardım anlaşmasının ilerleyişi hakkında değerlendirmeler yazması ve yayınlaması için Venezuela’ya sınırsız erişimine izin vermesi çağrısında bulunuyor.

Washington Ofisi Latin Amerika’daki Venezuela programı direktörü Geoff Ramsey, ABD’nin bu lisansı verirken “gelecekteki müzakereler için elinde hâlâ bol miktarda koz olduğunu” söyledi.

Trump yönetimi yaptırımlarla Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’nun yönetimini zayıflatmaya çalıştı. Biden yönetimi daha fazla angajman yapmayı seçti. Kredi… The New York Times için Federico Rios

Chevron anlaşması, şirketin Venezuela’nın devlet petrol şirketi PDVSA ile hâlihazırda yürüttüğü birkaç projedeki operasyonlarını genişletmesine ve Venezüella petrolünü ABD’ye ithal etmesine izin verecek. Petrol şirketinin Venezuela hükümetine herhangi bir vergi veya telif ücreti ödemesinin yasak olduğunu özellikle belirtir. Bunun yerine, Biden yönetim yetkilisine göre, kazanılan karlar hükümetin Chevron’a olan borcunun geri ödenmesine gidecek.

Bir e-postada, bir Chevron sözcüsü Ray Fohr, şirketin “ülkede yapıcı bir varlık olarak kalmaya kararlı olduğunu” söyledi.

Venezuela varlıklı bir ulustu, ekonomisi petrol parasıyla doluydu. Ancak sosyalist ideallere sahip çıkan iki lider olan Bay Maduro ve selefi Hugo Chávez, demokratik kurumlarını yok ederken ekonomiyi kargaşaya sürükledi.

Ortaya çıkan insani kriz, nüfusun dörtte biri olan yedi milyondan fazla Venezuelalının başka ülkelere kaçmasına neden oldu. Son aylarda rekor sayıda Venezuelalı yeni hayatlar aramak için ABD sınırına ulaştı.

Trump yıllarında yönetim, yaptırımlar ve tecrit yoluyla Sayın Maduro’yu zayıflatmaya çalıştı. Biden yönetimi daha fazla angajman yapmayı seçti.

Bay Maduro’nun daha büyük hedefi, Washington’ın tüm ABD yaptırımlarını kaldırarak onun küresel ekonomiyle ilişki kurmasına, Venezuela’nın harap olmuş enerji sektörünü yeniden inşa etmesine ve zayıflamış ekonomisini eski haline getirmesine izin vermek.

Washington’un ve aksi takdirde genellikle parçalanmış olan Venezuela muhalefetinin nihai hedefi, Bay Maduro’yu 2024 başkanlık seçimleri için özgür ve adil koşullar oluşturmaya itmektir. Geçmişte, Bay Maduro, birçok muhalefet liderini engelleyerek, diğerlerini hapse atarak ve siyasi partilerle işbirliği yaparak seçimleri kontrol etti.

Rice Üniversitesi Latin Amerika Enerji Programı direktörü Francisco Monaldi, Chevron anlaşmasının sadece sembolik olmadığını söyledi. Bir endüstri gözlemcisi olan Argus’a göre, şirket iki yıl içinde Venezuela’da günde 200.000 varilden fazla üretim yapabilir ve bu da şu anda günlük pompalanan yaklaşık 765.000 varile eklenebilir.

İleride izlenmesi gereken konu, diğer şirketlerin Chevron anlaşmasını Washington’a Venezüella’ya yönelik daha fazla yaptırımı kaldırması için baskı yapmak için kullanıp kullanamayacakları olduğunu da sözlerine ekledi.

Mevcut ABD kuralları, hem Amerikan hem de yabancı şirketlerin Venezüella petrolünü satın almasını yasaklıyor. Ancak Monaldi, İspanya’da Repsol ve Hindistan’da Reliance gibi kuruluşların yaptırımların hafifletilmesi için yıllardır Washington’la lobi yaptığını söyledi.

“ABD’nin Hindistan’a Venezuela petrolü alırken Venezuela petrolünü almamasını söylemesini haklı çıkarmak çok zor” dedi.

Milyarlarca dolarlık insani yardım anlaşmasının hala sonuçlandırılması gerekirken, Cumartesi günü Venezüella hükümeti ve muhalefet, gelecekteki programın izlenmesi için çerçeveyi belirleyen bir anlaşma imzaladı. Norveç bu izleme sürecini kolaylaştıracaktır.

Meksika’daki toplantıda Norveç heyetinin başkanı Dag Nylander basına yaptığı sunumda, yardım programının ülkenin halk sağlığı sistemini, ulusal elektrik sistemini ve halk eğitim sistemini iyileştirmek için çalışacağını ve Bu yıl sağanak yağışların neden olduğu sorunları çözecek.

Julie Turkewitz, Bogota, Kolombiya’dan ve Zolan Kanno-Youngs, Massachusetts, Nantucket’tan bildirdi. Isayen Herrera, Karakas, Venezuela’dan haberlere katkıda bulundu.