12 Milyar Dolar ila 1.257 Grup: MacKenzie Scott’ın Şimdiye Kadarki Bağışları

Bakec

Member
2019’da ilk kez tüm servetini bağışlama sözü verdiğinden bu yana, milyarder MacKenzie Scott, 2020’den bu yana kamuya açıkladığı hediyelerin çetelesine göre kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 12 milyar dolardan fazla bağışta bulundu. onu dünya çapında hayırseverlerin en üst sıralarına çıkardı.

Çarşamba günü Medium web sitesindeki son makalesinde, Bayan Scott, sadece son dokuz ayda 465 sivil toplum kuruluşuna, geçmişte verdiği alanlara ayrılmış fonlar da dahil olmak üzere, 3,9 milyar dolarlık ek bir hediye açıkladı: iklim ve eğitim gibi yeni acil ihtiyaçların yanı sıra, Ukrayna yardım çabaları gibi.

“Ekibimizin bu son dokuz aydaki odak noktası bazı yeni alanları içeriyordu, ancak her zaman olduğu gibi amacımız her türden gruptan yeterince temsil edilmeyen kişilerin ihtiyaçlarını desteklemekti,” diye yazdı Scott.

Çarşamba günü, Habitat for Humanity International, Bayan Scott’ın gruba ve 84 bağlı kuruluşuna 436 milyon dolar bağışladığını duyurdu. Ayrıca Planned Parenthood’un ulusal ofisine ve ülke çapındaki 21 bağlı kuruluşuna 275 milyon dolar bağışladı ve grubun tarihindeki tek bir bağışçıdan gelen en büyük hediye olarak nitelendirdi.

“Üreme sağlığı ve hakları için bu kadar kritik bir zamanda, Planlı Ebeveynliğe yapılan bu yatırım ve güven ifadesi, olabileceğimiz kadar güçlü olmamıza yardımcı olacaktır. Planned Parenthood Gulf Coast başkanı ve bağlı kuruluş konseyinin başkanı Melaney Linton Çarşamba günü yaptığı açıklamada, şu an buluşmak üzere” dedi.

Toplamda, 1.257 kuruluş 2020’den beri Bayan Scott’tan bağış aldı. Daha küçük gruplara verdiği miktarlar bile genellikle standartlarına göre büyük, çoğu durumda bir kuruluşun tüm yıllık bütçesine eşit.

Bayan Scott geçen hafta New York’ta dünya çapında kadın gruplarını destekleyen bir yardım ve insan hakları örgütü olan Madre’ye 15 milyon dolar bağışladığında durum buydu. Madre’nin yönetici direktörü Yifat Susskind, “Bu, bir bağışçıdan şimdiye kadar aldığımız en büyük hibe” dedi.

Bayan Susskind, hediyenin kuruluşun hizmet verdiği insanlar için neler yapabileceğini kutladı – ama aynı zamanda daha küçük bağışçıların da kendilerine değer verildiğini bilmelerini istedi. “Bizi MacKenzie Scott gibi birinin radarına girebileceğimiz noktaya getirenin işimize olan herkesin inancı olduğunu insanlara anlatmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Çarşamba günkü duyuru, mahremiyet arzusunun çelişkili talepleriyle ve yardım ettiği gruplar tarafından yapılan çalışmaları duyurma hedefiyle boğuşan Bayan Scott için bir rota değişikliğiydi. Ayrıntılı, kamuya açık vergi beyannameleri vermesi gereken vakıfların aksine, Bayan Scott, bağışçı tavsiyeli fonlar olarak bilinen ve ayrı açıklamalar yapmasını gerektirmeyen hayır kurumları aracılığıyla bağış yaptı.

Birçok hediyesinden sonra bile, Forbes dergisi Bayan Scott’ın net değerinin 49,4 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor.

Aralık ayında “Bu Kez Dolar İşareti Yok” adlı bir hediye mektubu yayınladı ve bu mektupta bağış yaptığı kuruluşların veya dağıttığı toplam paranın adını vermekten kaçındı.

İki gün sonra, daha şeffaf olmaktan çok daha az büyüdüğü eleştirisiyle karşı karşıya kaldı ve “aranabilir bir hediye veri tabanı” içeren bir web sitesinde çalıştığını söylediği bir zeyilname yazdı.

Bayan Scott, web sitesinin henüz açılmadığına dair olası herhangi bir eleştiriyi önlemiş görünüyordu ve “ancak, kâr amacı gütmeyen bu ekiplerin her birinin, web sitesinin ayrıntılarının nasıl göründüğüne ilişkin tercihlerini yansıttıktan sonra yayına gireceğini” yazdı. hediyeleri paylaşılır.”

Bayan Scott, eşitliği teşvik etme hedefi ve özellikle kadınlar, beyaz olmayanlar ve LGBTQ insanlar tarafından yönetilen gruplara öncelik verme çabaları hakkında kapsamlı yazılar yazsa da, daha genel doğrudan yardımdan kaçınmadı. 2020’de Covid-19 pandemisinin ilk, akut aşamasında gıda bankalarına ve YMCA ve YWCA bölümlerine verdiğinde olduğu gibi ihtiyaç zamanlarında.

Bu sefer doğrudan Ukrayna üzerinde çalışan yedi grubu sıraladı. Norveç Mülteci Konseyi, HIAS ve CARE dahil Rus işgali.

“Herhangi birimize yardım etmek,” dedi, “hepimize yardım edebilir.”